torsdag, juni 18, 2009

Före och efterbilder

Ni kommer väl ihåg hur Elftrinn såg ut från början? För att hjälpa er att minnas så har jag satt ihop lite före och efterbilder. Om inte annat så är det ju alltid kul att jämföra!

Hela utsidan på överbyggnade skrapades och slipades ren från fernissa och lack. Därefter betsades ruffsidorna och impregnerades med Intertox innan de oljades in med linolja. När oljan härdat fernissades mahognyn med åtta lager Schooner. Rufftaket lackades med två lager Pre-Kote samt tre lager Toplac.


Detalj av luckgaraget och mahognysargen i bakant av garaget. Själva garaget fick byggas helt nytt eftersom det gamla var helt genomruttet. Sargen gick dock att renovera.


Luckan till förkabinen hade spruckit och fick skruvas isär hel och hållet för att först limmas och därefter skruvas ihop igen. Skruvhålen pluggades och hela luckan behandlades sedan på samma sätt som ruffsidorna.


Partiet mellan det övre och lägre taket hade delaminerat och fick limmas ihop innan arbetet kunde fortsätta.


Kölbultarna stålborstades och tvättades rena med sprit. Därefter grundades de med tre lager zinkfärg innan de slutligen lackades med tre lager Danboline.


Samtliga rutor och ventiler fick nytt "glas"


Det gamla gasolköket byttes ut mot ett nytt spritkök

Inga kommentarer: