torsdag, maj 27, 2010

Då var hon i sjön

Idag var det äntligen dags för sjösättning igen. Jag hade tagit hjälp av Kristoffer och vi var nere vid båten redan klockan 09.00 och började förberedelserna med masten. Kvart i tio var det så dags för sjösättning och klockan tio låg hon och guppade i vattnet. Allt gick väldigt smidigt och alla genomföringar höll tätt. Vi fortsatte sedan med att masta på och vid elvatiden var vi klara. Detta firades naturligtvis med kaffe och macka i sittbrunnen och det smakade extra gått denna dagen eftersom allt gått så bra!

När fikarasten var slut startade vi motorn och började färden till den nya bryggplatsen. Detta året har jag fått en plats på andra sidan udden, in i hinsholmsviken vid kallbadhuset. Den är lätt att lägga till vid men ligger lite oskyddat vid sydvästliga vindar. Får hoppas det blir en stormfri sommar.

Elftrinn förtöjd på den nya platsen

När vi väl fått fast alla förtöjningar fortsatte jag med att justera in riggen. Alla vantskruvar smörjades innan jag började. Nu är allt grovjusterat men vidare justering får göras efter lite segling.

Inga kommentarer: