onsdag, november 19, 2008

Hemtransporten

Allt var ordnat och klart. Jag hade fått en vinterplats på saltholmen i göteborg, jag hade beställt transport ifrån stockholm och jag hade ordnat så att förra ägaren kunde vara med vid lastandet. Det enda lilla orosmolnet som svävade på himlen var tiden. Hamnarbetarna på saltholmen slutade nämligen klockan tre på eftermiddagarna så båten var därför tungen att komma till göteborg innan dess. Med en snabb baklängesräkning kom jag fram till att då måste båten gå från stockholm senast åtta på morgonen vilket innebar att lastning isåfall måste ske ännu tidigare.


I samråd med transportören beslöts därför att båten skulle lastas eftermiddagen innan så att lastbilen i lugn och ro kunde köra tillbaka till göteborg. Dessvärre blev lastbilen försenad av diverse olika anledningar och kom inte fram till stockholm förrän strax innan tolv på natten! Då hade jag varit där sedan fyra. Som tur var fick jag en god fika hos den gamla ägaren samt middag hos några vänner som jag sov över hos. När bilen äntligen var lastad vid tvåtiden på natten var det dags för sängen. Jag somnade som en stock! Klockan hade jag ställt på åtta för att hinna fram till göteborg i tid.

Resan hem gick genom ett mycket blåsigt sverige med både regn och snö. Väl framme i göteborg sken tursamt nog solen men vinden var fortfarande mycket hård. Oturligt nog hade luckan till förbiken öppnat sig under transporten och fått en rejäll smäll. Luckan hade spruckit samt ventilen som satt i luckan hade gått sönder! Klockan var bara srax efter två men när lossningen väl skulle börja ville hamnarbetarna inte vara med längre vilket var konstigt eftersom hela tiden hade sagt att de ville använda hamnens egna stöttor till båten? Det blev till att montera ihop vaggan igen som jag fick med båten vid köpet. Lossningen gick bra trots den starka vinden och någon timme senare så stod hon stadigt på marken igen.

Inga kommentarer: