lördag, augusti 08, 2009

Finbesök från Stockholm!

Igår var det finbesök från stockholm på Elftrinn! De förra ägarna, Staffan och Brita, var i göteborg och naturligtvis besökte dom sin gamla fina båt. Efter en visning av både båtens inre och yttre bjöds det på kaffe med goda kakor, bullar och fin choklad. Under tiden samtalades det om både ditt och datt. Jag passade även på att få en del tips, som t.ex. hur man tar isär vincharna. Tiden gick väldigt fort, som den brukar när det är trevligt. Så när kaffet var slut var det dags för Staffan och Brita att ge sig av hemåt. Innan dom åkte hanns det dock med lite obligatorisk gruppfotografering!

Brita och Staffan

Men dagen var inte slut med detta. Nu var det dags att hissa seglen och ta Elftrinn på en liten tur. Det var inte mycket vind och efter ett tag blev vi (jag och jimmy) och två andra segelbåtar fångade i ett stiltjebälte! Där låg vi och drev i närmare en halvtimme innan vi kom ur det. Någon tanke på att starta motorn hade vi aldrig eftersom vi inte hade några tider att passa. Därefter gick seglatsen i sakta mak genom den göteborgska skärgården. Jimmy, som var min gast och allt i allo, kokade även kaffe och servade med goda mackor. Mums! Jag tror till och med det bjöds på en kall öl!

Jimmy vid rodret

Sekunderna innan det blev helt stiltje

En kall öl i väntan på vind

Väl tillbaka på saltholmen stod Johanna och väntade på oss. Därefter spenderade vi resten av kvällen på Elftrinn. Det blev middag, bad och jag tror minsann det blev ytterligare en öl också!

Jimmy och Johanna, mätta och belåtna!

Inga kommentarer: